A ÎNCEPUT MACELUL

Seria represiunilor la adresa tinerilor din R. Moldova, la felul cum se conturează, ia proporţii de nedescris. Ceea ce se întmplă acolo pare incredibil, cruzimea comunismului n-a dispărut încă în secolul asta, iar metodele au rămas aceleaşi. Problema e acolo nu se încalcă doar drepturile şi libertăţile cetăţenilor din Moldova, mai grav ci şi a cetăţenilor europeni - români, fracezi - însă autorităţile par incapabile să înţeleagă ceea ce se întâmplă acolo, atât cele româneşti cât şi cele europene. Doar prin alocuţiuni şi avertismente diplomatice nu cred că se poate remedia situaţia în favoarea cetăţenilor ţinuţi în arest dincolo de prut. Din felul cum au fost prezentate în media românească şi cea din R.M., concluzionez că tinerii de acolo au avut un scop nobil şi au dorit o manifesatare calmă. Dar există relatări şi indicii că în primele rânduri ale manifestanţilor care au devastat sediile organelor centrale de stat existau o categorie de juni ce au dedus mulţimea şi au instigat întreaga adunare aflată în piaţă să producă distrugeri, iar acestora li s-a permis chiar în prezenţa unor miliţieni să poată arbora steagul Uniunii şi a României pe clădirea Parlamentului din R.M.

De la momentul când ambasadorul României a fost declarat de autorităţile de la Chişnău "persona non grata" pentru mine era evident că Voronin e pus pe harţă. Mai exact, acest tovarăş şi conducerea statului de acolo, în părerea mea, este instrumenat să producă astfel acţiuni şi evident prin acuzele aduse României, caută să destabilizeze calmul din zona de est a Europei. M-aş bucura să mă înşel, dar la felul cum se prefigurează situaţia în Republica Moldova, forma de guvernământ degenerează în adevărată tiranie - gen Coreea de Nord. Adică vom fi învecinaţi cu un vulcan gata oricând să explodeze.

Şi cam aşa arată un tânăr ţinut în arest şi batut în continuu timp de 2 zile. Sursa: http://www.jurnal.md/





Concluzia pentru mine este clară. Şi aşa cum am mai spus în articolul "Becali - Martir contemporan" (înainte să aflăm despre ce se întâmplă în R.M), imaginaţi-vă că România este o benzinărie gata să explodeze - parere personală - iar în zona estică a Europei se caută ceva conflict. Probabil vă aduceţi aminte de criza gazului oprit de ruşi şi tot aici amintesc un incident care mai toţi l-au uitat explozia ţevi de gaz din Transnistria.

Niciun comentariu: