VIITORUL ESTE ÎN MEDIA INDEPENDENTĂ

În ziua de azi cei din media – adică finanţatorii din media şi poate deopotrivă o parte din cei care lucrează în trusturile lor, sunt la fel de vinovaţi ca şi politicienii care promit una şi fac altceva sau chiar încalcă legi.
Acum înţeleg de ce are aşa mare audienţă Dan Diaconescu cu emisiunile lui. Încearcă altceva, tratează subiectele departe de a fi părtinitor unor partide. Şi lumea e sătulă de critică direcţionată la adresa doar a politicienilor ce se află în tabara adversa a mogulului. E josnic ceea ce citesc în ziare şi ce vad la unele televiziuni. Domnilor, chiar de ar fi ăla vinovat de ceva, chiar e singurul din clasa politică din România care s-ar putea face vinovat de ceva? Cei care au crezut că populaţia din România poate cadea în plasa îndobitocirii prin televizor se înşeală cu siguranţă. Cel puţin nu este încă timpul pentru aşa ceva încă în ţara noastră, generaţiile actuale nu sunt gata să accepte cu chiar aşa mare uşurinţă prosteala în masă. Este necesar sa mai treacă ceva ani de democraţie.
Au impresia ca ceea ce funcţionează în democraţii ca America, poate funcţiona şi în România. Mă întreb dacă ăia de acolo de peste marele lac mai descoperă câte unul printr-un buncăr ascuns de frica ruşilor sau de frica invaziei extratereste – cam asta e consecinţa încrederii populaţiei în posturile de televiziune, de radio şi a presei scrise care acţionează la comandă. Iar motivul manipulării să nu aveţi impresia că e spre binele colectiv al populaţiei, nuu..., e tot spre interesul propriu, condamnabil în aceeaşi măsură ca şi politicianul contemporan pe care îl acuză. Iar motivul astora de azi care s-au apucat de urlat împotriva unor instituţii din stat, vă spun eu le tremura pantalonii pe ei cu tot cu formatorii de opinie pe care i-au procreat şi promovat şi cu tot cu banii şi influenţa pe care şi-o permit. Ca să nu mai vorbim de felul cum au dobândit averile, dacă până acum aveam îndoieli asupra dobândirii averii unor personaje publice şi politice, în zilele astea am mari îndoieli şi la adresa astora de pun pe alţii să scrie cu dedicaţie şi să traga cu tunu în viaţa personală a unui om. Nu ma declar împotriva demascării în general, ci chiar aş încraja-o daca aş avea posibilitatea, dar de aici şi până la axarea pe un singur personaj este evidentă şi jignitoare la adresa noastră a telespectatorilor.

Desigur argumentul dumnealor va fi simplu..... schimbă canalul de pe telecomandă. Îl schimb, da chiar în România asta nu pot vedea o emisiune politică decentă?. Pentru că toate canalele politice private parcă au înnebunit, toţi: Băsescu şi PDLu. Eu nu zic ca n-au şi cei din acel partid oi negre, da chiar numai ei şi numai EI? Cum o fac pe proşti la televiziune şi spun „Nu stiu domnulee..? Întreb şii eu!??” aşa o îmi permit şi eu să întreb. Ce ma opreşte? Poate obscuritatea pe mine. Dar pe ei îi obligă finaţatoru să o facă pea proştii. Principalul mobil pentru toate astea e că se tem să nu intre în colimatorul organelor de certcetare şi pe deasupra au dat „chix” cu prezicerile dumnealor ce privea deprecierea credibilităţii unor partide şi la creşterea altuia în planul electoratului la alegerile ce tocmai au avut loc pentru parlamentare.

Sincer, nu mă aşteptam cel puţin la generaţia de tineri redactori şi moderatori să respecte chiar la punct şi virgulă ce le dictează finanţatorul. Întrucât cei tineri de obicei mai vad şi alte perspective, dar chiar în proprorţiile astea e deranjant ochiului şi auzului.

Niciun comentariu: