Bilderberg, partea 1

Întâlnirea de anul acesta a Grupului Bilderberg va avea loc la Atena, Grecia, în perioada 14 - 17 mai.
Majoritatea persoanelor care citesc o ştire de genul acesta sau urmăresc la televizor, cum mare mi-a fost mirarea să vad la una din antene un scurt clip de prezentare despre acest grup, împreună cu ştirea ca grupul se va reuni la Atena în aceste zile; cu siguranţă ignoră ori au o curiozitate minoră de a se interesa la prieteni, pe internet sau din alte surse. Pentru cei ce au această curiozitate vor descopri pe internet o multitudine de informaţii în legătură cu acest subiect. Sens în care am să meţionez şi pe scurt câteva cunoştinţe generale, anume:
- oficial acest grup este o asociaţiune de personalitaţi din toate domeniile importante ale societăţii, în care o categorie au calitatea de invitaţi permanenţi, alte personaje sunt doar invitate să ia parte la şedinţele acestui grup ce au loc anual şi de obicei se ţin în altă locaţie decât cea anterioară. Membrii atât cei permanenţi câţi şi invitaţii sunt personalităti ale vieţii noastre contemporane, magnaţi, membri ai familiilor regale din toată lumea, oameni de ştiinţă -cercetători, conducători ai trusturilor financiare mondiale, persoane cu funcţii respectabile în diferite structuri instituţionalizate internaţionale, laureaţi ai premiului Nobel pentru pace, preşedinţi, miniştri - în special de finanţe, şefi ai trezoreriilor diferitelor state puternic industrializate;
- Grup ce funcţionează că o adevărată instituţie cu secretariat general, cu traducători, cu foruri de conducere etc;
- Prima întâlnire a grupului a avut loc în localitatea olandeză Oosterbeek în perioada 29 - 31 mai 1954, la Hotelul Bilderberg, de unde provine şi denumirea însuşită. Ca iniţiatori, cofondatori pot fi numiţi ca fiind Prinţul Bernhard al Olandei, David Rockfeller, Henry Kissinger şi încă câteva personaje cunoscute la vremea respectivă.
- oficial instituţia îşi propune ca scop dezvoltarea economică şi cooperarea la nivel internaţional a ţărilor occidentale.
- întrunirile sunt absolut secrete, nu se organizează conferinţe de presă dupa sau înainte - nici macar agenda supusă discuţiei nu este facută publică, majoritatea persoanelor ce au luat parte la şedinţe nu recunosc că au participat şi nu furnizează alte informaţii cu privire la existenţa unui asemenea grup; Localitatea unde are loc şedinţa este extra securizată atât de forţe de ordine ale ţării gazdă cât şi de către forţe de securitate private; Transportul către destinţia unde are loc şedinţa se desfăşoară într-o maximă discreţie cu toate că la acestea iau parte numeroase personaje publice ori politice.
Informaţia iniţială cu privire la desfăşurarea lucrărilor grupului la Atena în această perioadă a fost desconspirată de către ziaristul Daniel Estulin.
Ştirea a fost preluată şi de către media din românia, iar în acest sens puteţi consulta Hotnews , Presaonline , Ziua .
Despre "Bilderberg Group" puteţi consulta iniţial pe wikiedia.com de unde puteţi găsi o multitudine de legături utile şi mai recomand saccsiv .
Prima carte ce a tratat doar acest subiect este "Clubul Bilderberg - Stăpânii Lumii" şi a fost scrisă de către ziarista Cristina Martin.
În următoarele zile voi reveni cu noi detalii despre acest subiect pe care din anul 1996 îl urmăresc cu mare interes. Dacă o să aveţi răbdarea să mai căutaţi şi alte surse în legătură cu subiectul, în mod sigur veţi da peste tot felul de teorii conspiraţioniste, multe dintre ele chiar exagerate.
Vin cu o completare si postez linkul catre ştirea data pe ANTENA 1 - aici

3 comentarii:

Florin Cosma spunea...

În legătură cu Bilderberg am căzut într-o capcană într-o perioadă... mă rog, nu numai legat de Bilderberg. Priveam toate aceste organizaţii ca pe un pericol la adresa omului, a intependenţei sale, însă oare chiar aşa stau lucrurile? Faptul că oameni puternici şi minţi luminate se întâlnesc pentru a avea discuţii serioase de ce ne sperie? Pe mine m-ar îngrijora dacă cei care iau deciziile ar fi politicienii votaţi de popoare, în toate ţările majoritatea din ei sunt cretini pentru că şi mare parte din populaţie e cretină, democraţia nu poate să fie, pentru moment, corect aplicată pe glob. Aşa că se menţine o dictatură cu aspect de democraţie ceea ce este, într-un fel, de înţeles.

Emanuel spunea...

Vă mulţumesc pentru parerea dumneavoastră. Postul de faţă nu e conceput pentru a evidenţia anumite terorii conspiraţioniste, ci încerc să aduc la conştinţa cititorilor o asemenea întâlnire a unui grup de persoane, o prezentare generala al entităţii în sine fără a face analogii de insinuare. Aprecierea dumneavoastră este corectă si de la acest concept trebuie pornit, ma refer aici la persoane politice alese prin votul cetăţenilor, care pot lua decizii în favoarea sau în defavoarea democraţiei - general acceptate, a se vedea dacă este vorba despre o neregulă. Iar lumea trebuie să cunoască că există asemenea cluburi, pentru că persoanele în general nu acordă o atenţie deosebită unei anumite categorii de ştiri.

Anonim spunea...

Voi recomanda oricui caută împrumut de afaceri către Le_Meridian, m-au ajutat cu un împrumut de patru milioane USD pentru a-mi începe afacerea de quilting și a fost rapid Când am obținut un împrumut de la ei, a fost surprinzător de ușor de lucrat cu ei. Ele pot finanța până la suma de 500,000,000.00 de dolari (cinci sute de milioane de dolari) în orice regiune a lumii, atâta timp cât există 1,9% ROI pot fi garantate pentru proiecte. Procesul a fost rapid și sigur. A fost cu siguranță o experiență pozitivă. Evitați escrocii de aici și contactați serviciul de finanțare Le_Meridian activat. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. dacă sunteți în căutarea unui împrumut de afaceri.